Αφιέρωμα στην Υγεία από τις “Συνεργασίες Πόλης”

Αρχική - Γυναίκα - Αφιέρωμα στην Υγεία από τις “Συνεργασίες Πόλης”

Αφιέρωμα στην Υγεία από τις “Συνεργασίες Πόλης”

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το αφιέρωμα στην Υγεία που διοργάνωσαν οι « ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ ».

Η Διατροφολόγος και Καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής Δρ. Άννα Παπαγεωργίου και ο Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Δρ. Αριστείδης Λύτρας ανέλυσαν το θέμα: «Σύγχρονα Μοντέλα διατροφής και άσκησης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Παχυσαρκία, stress, τοξική διατροφή».

Οι ομιλητές καθήλωσαν τους ακροατές με τις ομιλίες τους αλλά και με τις απαντήσεις τους στην πληθώρα των ερωτήσεων που ακολούθησαν .

Αναφέρθηκαν στην ιατρική του τρόπου ζωής ως ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και του stress, καθώς επίσης στην εξατομίκευση της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης, στην πρόληψη των ασθενειών και στην υγεία του ατόμου. Επεσήμαναν τη σημασία της πρόληψης και την αποφυγή της παχυσαρκίας από την παιδική ηλικία καθώς και τη σημασία της διαχείρισης του Stress, που αποτελεί βασικό παράγοντα της ψυχικής και σωματικής μας ισορροπίας.

Τέλος, οι ομιλητές έδωσαν μεγάλη έμφαση στην αναγκαιότητα της ανάληψης δράσεων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο με βασικό άξονα προαγωγής της υγείας αυτόν της ορθής άσκησης και διατροφής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Διονύσιος Χαμαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παν. Πατσαβός, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» Δημ. Ασβεστάς και ο επικεφαλής της Δημοτικής της Ομάδας Χρήστος Κοκκοτίνης.

Για τις «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ»

Οι Συμμετέχοντες φορείς

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Κ.Ε.Ε.Π.Ε Α «Ορίζοντες»
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Π.Ο.Α.Ε.Α (Παράρτημα Ηλιούπολης)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Μ/Φ ΟΜΙΛΟΣ Ο «ΠΑΝ»
ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΡΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ « Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
IlioupolisOnline Ενημερωτική και Πολιτισμική ΑΜΚΕ

Share