Άσε το σώμα να μιλήσει

Αρχική - Άσε το σώμα να μιλήσει

Πρόγραμμα για τη γυναικεία υπερβαρότητα και παχυσαρκία

Με τη βοήθεια τεχνικών χαλάρωσης mindfulness eating και χοροθεραπείας ως μέσο διαχείρισης βάρους

Η Διαχείριση βάρους  μέσα από επιλογές γρήγορων λύσεων και  υποθερμιδικών σχημάτων δίαιτας  αποτελεί  τις  περισσότερες φορές μια κατάσταση φαύλου κύκλου. Οι  ψυχολογικές συνέπειες εμπλουτισμένες από το  φορτίο των  τύψεων καταλήγουν τις πιο  πολλές  φορές σε  αποτυχημένη προσπάθεια.Αποτέλεσμα είναι  η  παλινδρόμηση και  η  επανάληψη πολλές φορές  μη συνειδητών επιλογών που τελικά  υποσκάπτουν τη Γυναικεία Υγεία.

Σχεδιάσαμε λοιπόν με επιστημονικό τρόπο, βασιζόμενοι  στην επιστημονική βιβλιογραφία  ένα καινοτόμο πρόγραμμα.
Η διατροφική και σωματική  παρέμβαση στηρίζεται  σε τεχνικές  εσωτερικής εστίασης και επίγνωσης και  ως όχημα χρησιμοποιείται η τεχνική της Χοροθεραπεία.

Η Χοροθεραπείας ή αλλιώς Χοροκινητική Θεραπεία μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο στήριξης και ψυχικής ενδυνάμωσης παράλληλα με το διατροφικό σας πρόγραμμα. Η Χοροθεραπεία μάς μαθαίνει να ακούμε το σώμα μας, να το αφουγκραζόμαστε και να το εμπιστευόμαστε.

Στην Χοροθεραπεία δεν εστιάζουμε στο φορτίο των κιλών, αλλά στο συναισθηματικό φορτίο που φέρει το άτομο. Η προσφυγή στην τροφή ως υποκατάστατου για ασφάλεια, χαρά και ικανοποίηση αντικαθίσταται από νέα μοντέλα υγιούς συμπεριφοράς, η οποία οδηγεί το άτομο, χωρίς άγχος και αντίσταση, όχι μόνο στη μείωση βάρους, αλλά στην ανάκτηση όλου εκείνου του ξεχασμένου δυναμικού κάθε ατόμου.

Μέσω κατάλληλων κινητικών ασκήσεων συνειδητότητας του σώματος μας στοχεύουμε στην απελευθέρωση και στη διαχείριση καταπιεσμένων & ασυνείδητων συναισθημάτων και επιθυμιών. Με αυτόν τον τρόπο σιγά σιγά το άτομο απελευθερώνεται από το ψυχικό και έμμεσα από το σωματικό φορτίο.

Στόχος μέσω της Χοροθεραπείας είναι να ενδυναμώσουμε ψυχικά τη γυναίκα για να εστιάζει στο σώμα της, να αναγνωρίζει τις πραγματικές της επιθυμίες, ώστε να μην λειτουργεί η τροφή ως μέσο νάρκωσης των αναγκών της, αλλά ως ευχαρίστηση και φροντίδα για το σώμα, την ψυχή και τον νου του.

Υπεύθυνες του προγράμματος είναι η Δρ Άννα Παπαγεωργίου, κλινική διατροφολόγος και η Ιωάννα Κουτίβα Φλωρεντίν, χοροθεραπεύτρια.