Το τέλειο μαύρισμα περνά από το στομάχι

Ας σκεφτούμε αρχικά τι είναι το μαύρισμα. Με απλά λόγια πρόκειται για την αντίδραση συγκεκριμένων κυττάρων της επιδερμίδας στο σώμα μας, τα οποία με την έκθεση τους στηνUVA ακτινοβολία του ήλιου παράγουν και εκκρίνουν μια ουσία, τη μελανίνη, η οποία σε συνδυασμό με το οξυγόνο αποδίδει στο δέρμα αυτό το σκούρο χρώμα που ονομάζουμε μαύρισμα.
Η έκθεση του οργανισμού στην υπεριώδη ακτινοβολία αυξάνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών οι οποίες οφείλονται για μια σειρά διαταραχών αλλά και παθήσεων στον άνθρωπο. Η πρόσληψη μέσω της διατροφής αντιοξειδωτικών ουσιών μειώνει τις συγκεντρώσεις των ελευθέρων ριζών στο σώμα και προστατεύει από την εκδήλωση ασθενειών. Μελέτες δείχνουν ότι συγκεκριμένα συστατικά των τροφίμων μπορούν να συμβάλουν θετικά στο να αποκτήσετε ένα τέλειο μαύρισμα και να προστατέψετε την επιδερμίδα σας. Συγκεκριμένα:
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ασφαλής έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου συμβάλει θετικά στην αύξηση των επιπέδων βιταμίνης D , η οποία ως γνωστών παράγεται ενδογενώς από την έκθεση του οργανισμού στην ηλιακή ακτινοβολία. Η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης D είναι πολλή σημαντικό κίνητρο για την έκθεση του σώματος μας, πάντα με προσοχή, στο ήλιο καθώς επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη αυτή συμβάλει στην ανάπτυξη υγειών οστών και στη προστασία από κατάγμα Δρ.Άννα Παπαγεωργίου Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών
|