Σολομός με σάλτσα τυριού
Yλικά
4 φιλέτα σολομού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα light ARLA
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
ξύσμα λεμονιού
αλάτι πιπέρι
Για το σερβίρισμα: ξύσμα λεμονιού και άνηθο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον σολομό, αφού τον έχουμε αλατοπιπερώσει. Ψήνουμε 1′ από κάθε πλευρά.
Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10′. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το κολοκύθι και το φρέσκο τυρί κρέμα.
Τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ελάχιστο νερό, προκειμένου να αραιώσει λίγο η σάλτσα τυριού.
Προσθέτουμε τον άνηθο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε ξανά και βράζουμε για 2′. Σερβίρουμε τον σολομό πάνω στη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και λίγο έξτρα φρέσκο άνηθο.