Πίτσα με αντιοξειδωτικά

Πίτσα με αντιοξειδωτικά

Χρειαζόμαστε πολλά λαχανικά για να πετύχουμε το μέγιστο σκορ βιταμινών καθημερινά. Μικροί και μεγάλοι έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στην πίτσα.
Ας την απολαύσουμε λοιπόν με πολλά και διαφορετικά χρώματα τησ φύσης.
Μια πρόταση της Ευρωστίας με την επιμέλεια του Σεφ Μιχάλη Πήττα.
——————–
Υλικά για ζυμάρι
• 500 γραμμάρια αλεύρι ολικής.
• 9 γραμμάρια ξηρή μαγιά (1 φακελάκι) ή 18 γραμμάρια νωπή διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό (100 mlνερού).
• 30 ml ελαιόλαδο.
• 7,5 γρ αλάτι.
• 3 γραμμάρια καστανή ζάχαρη (1/3 κουτ. γλυκού)
• Λίγο επιπλέον νερό για το ζύμωμα.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας μετά από 1 λεπτό τη ζάχαρη και το αλάτι και όσο επιπλέον νερό χρειάζεται έως ότου η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης και από τα χέρια μας. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη ή μια πετσέτα και τη τοποθετούμε σε σημείο ζεστό. Αφήνουμε το ζυμαράκι να φουσκώσει τουλάχιστον κατά 1/3 από την αρχική του μορφή.
Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια, ανάλογα με το πόσο λεπτή ή χοντρή θέλουμε τη ζύμη. Με ένα πιρούνι, κάνουμε πολλές τρύπες στο ζυμάρι της πίτσας και το προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω αντίσταση και αέρα) στους 200 με 210οC για πέντε λεπτά.
Υλικά για σάλτσα
• 200 γραμμάρια ντομάτα φρέσκια στο τρίφτη ή 200 γραμμάρια χυμό ντομάτας κονσέρβα.
• 1 κουτ.του γλυκού πελτέ ντομάτας.
• Λίγο αλάτι.
• 30 ml ελαιόλαδο.
• 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο.
• Λίγη καστανή ζάχαρη στη μύτη από το κουτάλι του γλυκού.
• Λίγα φύλλα βασιλικού.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι μικρό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά, έως ούτε εξατμιστούν τα υγρά και αποκτήσει η σάλτσα μας μια παχύρευστη μορφή. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Υλικά για γέμισμα
• 150- 200 γραμμάρια τυρί χαμηλό σε λιπαρά (ανθότυρο, κίτρινο τυρί, κατίκι Δομοκού, γαλοτύρι,τυρί κρέμα light ή τυρί λευκό χαμηλό σε λιπαρά).
• Λαχανικά: φουντίτσες από βρασμένο μπρόκολο, μανιτάρια κομμένα σε φέτες, ντομάτα, πιπεριά, καλαμπόκι, αρακά, σπαράγγια, κολοκύθι, μελιτζάνα, φρέσκο κρεμμύδι,καρότο).
• Ελιές.
Προετοιμασία Πίτσας
Στο προψημένο ζυμάρι, απλώνουμε την έτοιμη σάλτσα η οποία έχει κρυώσει έχοντας πρώτα αφαιρέσει το ολόκληρο κρεμμύδι και τα φύλλα βασιλικού. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των τυριών πάνω από τη ντομάτα, τα λαχανικά που έχουμε επιλέξει κομμένα με τον τρόπο που επιθυμούμε και από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών. Ψήνουμε τη πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στο 200-210 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ακόμα ανάλογα με το πόσο χοντρή έχουμε επιλέξει να κάνουμε τη ζύμη της πίτσας.

Infor

  • Client:Bearsthemes
  • Date:May 14, 2017
  • Tags:photography, agency, creative
  • Project Type:Multipurpose Template

Share