Σπιτικό παστέλι φρούτων
Yλικά
2 φλιτζάνια διογκωμένο ρύζι
1 ½ φλιτζάνι βρώμη προγεύματος
¼ φλιτζανιού ηλιόσπορος ξεφλουδισμένος
¼ φλιτζανιού σουσάμι
200 γρ μείγμα ξερών φρούτων
1/3 φλιτζανιού ριζάλευρο
½ φλιτζάνι γλυκόζη
¼ φλιτζανιού μέλι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε με χαρτί φούρνου τη βάση και τις δυο μακριές πλευρές μιας φόρμας. Ανακατέψτε σε μπολ το ρύζι, τη βρώμη, τον ηλιόσπορο, το σουσάμι, τα φρούτα και το ρυζάλευρο.
Ζεστάνετε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι τη γλυκόζη και το μέλι ώσπου να λιώσουν. Ρίξτε το σιρόπι στα στέρεα υλικά και ανακατέψτε καλά
Σκεπάστε το μείγμα στη φόρμα και πατήστε με κουτάλι ή ποτήρι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Αφαιρέστε το χαρτί φούρνου και ψήστε 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει. Αφήστε μα κρυώσει στη φόρμα, βγάλτε το και κόψτε σε λωρίδες. Φυλάξτε το παστέλι σε αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο.