Μια δροσερή σαλάτα ρόκα με πεπόνι και γιαούρτι
Υλικά
- 1 ματσ. ρόκα
- 2 φέτες πεπόνι
Για το ντρέσινγκ
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- 1/3 σκελ. σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τη ρόκα και τη σπάμε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια.Ξεφλουδίζουμε το πεπόνι.Σε μεγάλο πιάτο στρώνουμε τα φύλλα της ρόκας και από πάνω τοποθετούμε τις δύο φέτες πεπονιού.Για το ντρέσινγκ βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από μισό πορτοκάλι, 1-2 κουταλιές χυμό λεμόνι και μια φετούλα σκόρδο λιωμένη (αν θέλουμε βάζουμε και παραπάνω).Ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, ανακατύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ.