Σαλάτα με μαριναρισμένο μπρόκολο
Υλικά
- ½ κιλό μπρόκολο
- 1 φλ. μηλόξυδο
- ¼ ματσ. μαϊντανό
- ½ κ.γ. λεμονοπίπερο
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ λεμόνι χυμό
- 2 κ.σ. σουσάμι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια.Βάζουμε το μπρόκολο σε ευρύχωρο μπολ με καπάκι.Σε μπολάκι χτυπάμε το μηλόξυδο, το ηλιέλαιο, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού.Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το προσθέτουμε στο μείγμα.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο, το σουσάμι και το λεμονοπίπερο και ανακατεύουμε.Περιχύνουμε το μπρόκολο με το μείγμα μας φροντίζοντας να το καλύψουμε με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μπολ με το καπάκι.
Αφήνουμε ιδανικά για 2 μέρες στο ψυγείο ανακατεύοντας μερικές φορές τη μέρα. Το μπρόκολο γίνεται σαν τουρσί και μπορούμε να το κρατήσουμε μέσα στη μαρινάδα του και μία εβδομάδα. Το τρώμε σκέτο ή το συνδυάζουμε με λευκό, άπαχο κρέας, λίγη παρμεζάνα, κρίθινο παξιμάδι ή ψωμί ολικής αλέσεως.