Σαλάτα με αβοκάντο, κάρδαμο και γλυκόξινη σάλτσα
Τα αβοκάντο πρέπει να τρώγονται όταν η σάρκα τους είναι πολύ μαλακιά. Για να δοκιμάσουμε την ωριμότητά τους, κρατάμε το φρούτο μέσα στην παλάμη μας- πρέπει να υποχωρήσει με την παραμικρή πίεση. Τα αβοκάντος μπορούν να φυλαχθούν στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα. Για να επιταχύνουμε την ωρίμανση τα διατηρούμε σε φρουτιέρα μαζί με άλλα φρούτα όπως μήλα. Όταν κοπούν τα αβοκάντος πρέπει να περαστούν με λεμόνι για να μην χάσουν το χρώμα τους.
Υλικά
- 2 αβοκάντο
- 75 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
Για το γαρνίρισμα
- Μισό ματσάκι κάρδαμο
- 11/2 κουταλιές χαβιάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αβοκάντος στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια. Αδειάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι ή την κόβουμε σε κύβους και τη βάζουμε σε μπολ. Κρατάμε τις φλούδες.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω σε κομμάτια αβοκάντο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις 6 φλούδες. Γαρνίρουμε με κλωνάρια κάρδαμο και χαβιάρι, αν θέλουμε.