Κρέπες από Φαγόπυρο με Γαλοπούλα και Τυρί

Αρχική - , - Κρέπες από Φαγόπυρο με Γαλοπούλα και Τυρί

Κρέπες από Φαγόπυρο με Γαλοπούλα και Τυρί

Yλικά

  • 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι φαγόπυρου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλή σε λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή (ή καλύτερα στέβια)
  • 1/2  κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • ¼ από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φέτες τυρί χαμηλό σε λιπαρά
  • 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • Φέτες γαλοπούλα ανάλατη και χαμηλή σε λιπαρά
  • 2 φλιτζάνια γάλα χαμηλό σε λιπαρά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα δύο αλεύρια, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαργαρίνη, το γάλα και τα αυγά. Και προσθέστε τα στο μείγμα των αλευριών σιγά σιγά και χτυπώντας το μείγμα συνεχώς.

Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Μπορείτε να το αφήσετε όλη νύχτα, αρκεί να αφαιρέσετε το μείγμα από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και μουστάρδα μαζί.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει προθερμανθεί σε μέτρια φωτιά προσθέστε ½ φλιτζάνι από το χυλό της κρέπας. Στροβιλίστε το τηγάνι ώστε να πάει το μείγμα παντού.

Μαγειρέψτε μέχρι τα άκρα της κρέπας να ροδίσουν.

Προσθέστε μια φέτα τυρί, μια φέτα γαλοπούλα και ένα λεπτό στρώμα μαγιονέζα με μουστάρδα. Διπλώστε και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Share