ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΠΕΣΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ

Αρχική - , - ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΠΕΣΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΠΕΣΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ

Yλικά
2 2/3 φλ.(665ml) ζωμός κοτόπουλου
2 2/3 φλ. (665ml) γάλα
1/2 φλ. (40g) Αrla Aυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
1/2 φλ. (120g) Arla φρέσκο τυρί κρέμα
20g βούτυρο Lurpak
3 μικρά κολοκύθια
1 λευκό κολοκύθι
1 κίτρινη κολοκύθα
Για το Πέστο μπρόκολου:

150g μπουκέτα μπρόκολου
1/2 φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
20g Arla Havarti (θα πρέπει να είναι τριμμένο)
Χυμό από ½ λεμόνι
1/2 φλ. (125ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε με το βούτυρο την κολοκύθα και όλα τα κολοκύθια μαζί προσθέτοντας σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Αφαιρείτε από τη φωτιά και αναμειγνύετε με το Arla φρέσκο τυρί κρέμα και Αrla Aυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί.Η γέμιση είναι έτοιμη.

Για την πίτα: Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε δικό σας φύλλο, τότε απλώνετε ένα φύλλο κούρου σε λαδωμένο ταψί 25χ35 εκ, βάζετε από πάνω τη γέμιση και κλείνετε με το άλλο φύλλο. Αναδιπλώνετε τα φύλλα να πάνε απ’ τη κάτω πλευρά του ταψιού, λαδώνετε με ένα πινέλο την πάνω πλευρά, χαράζετε με ένα μαχαίρι σε μερίδες και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Για το Πέστο μπρόκολου: Τοποθετείτε στο multi το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο και το μπρόκολο. Τα πολτοποιείτε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Νοστιμίζετε το πέστο σας με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και Αrla Havarti. Απλώνετε το πέστο επάνω από την πίτα και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα (εάν θέλετε πασπαλίζετε επάνω από το πέστο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι για περισσότερο άρωμα).
______________________________________________________________

Θερμίδες (kcal) 252
Υδατάνθρακες (g) 20,4
Λιπαρά (g) 16
Πρωτεΐνη (g) 8,6

Πηγή:https://www.arlafoods.gr/our-brands/arla-protein/sumboules-diatrophes-askeses/sumboules-diatrophes/balanced-diet-recipes/fresh-light-menu/

Share