Αντιγήρανση

Αρχική - Αντιγήρανση

Η μεσοθεραπεία είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος που στοχεύουν στη θεραπεία των σημείων γήρανσης και στην αποκατασταση άλλων σημαντικών προβλημάτων που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα και την υφή του δέρματος. Eίναι μια περιζήτητη θεραπεία που γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Συνίσταται στην έγχυση ασφαλών και χρήσιμων συστατικών στο μεσαίο στρώμα του δέρματος ( το μεσόδερμα από την εμβρυική ηλικία εξελίσσεται στη μεσαία στοιβάδα του δέρματος). Η μεσοθεραπεία αποτελεί τεχνική που αναζωογονεί και δημιουργεί ένα φυσικό φραγμό άμυνας έναντι των ελευθέρων ριζών, αντισταθμίζοντας τη φυσιολογική γήρανση του συνδετικού ιστού.

Σε αυτή τη δράση βοηθούν τα σημαντικά συστατικά που εγχύονται: το κολλαγόνο, το ασκορβικό οξύ, το γλυκονικό μαγνήσιο, υδροχλωρική πυριδοξίνη, η ριβοφλαμίνη, η υδροχλωρική θειαμίνη κα.

Η επιστήμη είναι σε θέση πλέον να προσφέρει αυτή τη βελτίωση των ιστολογικών δομών, τη θεαματική μηχανική υποστήριξη του κολλαγόνου, την αντίσταση στη φωτογήρανση και τη χρονογήρανση. Οι μεσοθεραπείες προσώπου βοηθούν στην επιβράδυνση της εξέλιξης των ρυτίδων, την απαλλαγή από τις ελεύθερες ρίζες του δέρματος και την επαναφορά της λάμψης του προσώπου.

Έχουν απομονωθεί διάφοροι τύποι κολλαγόνου αναλόγως με την πάσχουσα περιοχή: αυχένας, θωρακική μοίρα, οσφυική μοίρα, ρευματοειδής αρθρίτιδα μυικής προέλευσης, αντιγήρανση της άρθρωσης του γόνατος, τενοντίτιδες κα. Η μεσοθεραπεία σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες  δίνει στον όρο αντιγήρανση τεράστιο νόημα. Αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής τόσο σε εμφάνιση όσο και στην αίσθηση ευρωστίας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Το σύνολο των συνεδριών διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Πριν από τη διαδικασία, γίνεται μια ανάλυση στο δέρμα σας ώστε να εντοπιστούν οι προβληματικές περιοχές. Στη συνέχεια γίνεται η έγχυση των συστατικών οι οποίες θα βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος και θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ενώ τα προγράμματα θεραπείας  διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος, συνιστώνται συνήθως  10 συνεδρίες για βέλτιστα αποτελέσματα. Μόλις ολοκληρώσετε τις προτεινόμενες συνεδρίες σας συνιστούμε να επαναλάβετε τις θεραπείες μια φορά το μήνα για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

 

Υπεύθυνος προγραμμάτων Αντιγήρανσης: Mιχάλης Διγενής, Eιδικός Γενικής Ιατρικής