Τα παιδιά μαθαίνουν την υγεία μέσα από την τέχνη

Αρχική - Τα παιδιά μαθαίνουν την υγεία μέσα από την τέχνη

Tο πρότυπο διαδραστικό πρόγραμμα ”Τα παιδιά μαθαίνουν την Υγεία μέσα από την Τέχνη” είναι αποτέλεσμα μιας ολιστικής προσέγγισης με στόχο τη δημιουργία και την καλλιέργεια ενσυνείδητης στάσης απέναντι  στην υγιεινή διατροφή, τη σωματική άσκηση και την  πνευματική ευεξία.

‘’Το μενού, η συνταγή της υγείας και της ανάπτυξης των παιδιών’’ επικεντρώνεται στη διαπαιδαγώγηση μέσα από άφθονη δράση, δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.

Προορισμός είναι πάντα η γνώση που μεταδίδεται με βιωματικό τρόπο και βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν το σώμα τους, τη σημασία της τροφής και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Τα παιδιά εξερευνούν νέα πεδία μάθησης, αποκτούν ομαδικό πνεύμα, κοινωνικοποιούνται και αλληλεπιδρούν. Με άμεσο και διασκεδαστικό τρόπο αναπτύσσουν μια ορθή συμπεριφορά σε σχέση με την υγεία τους.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά εργαστηριών , σχεδιασμένα ανάλογα με τη θεματική τους από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες (παιδαγωγούς, καθηγητές φυσικής αγωγής, παιδοψυχολόγους, σεφ, επιστημονικούς συμβούλους κα)