Στρες και Αλλεργίες: Η λύση βρίσκεται στα πόδια σας!

Αρχική - Άρθρα - Στρες και Αλλεργίες: Η λύση βρίσκεται στα πόδια σας!

Στρες και Αλλεργίες: Η λύση βρίσκεται στα πόδια σας!

Μελέτες δείχνουν πως το στρες επηρεάζει τόσο την εμφάνιση της αλλεργίας όσο και την ένταση των συμπτωμάτων της. Η πίεση σε συγκεκριμένα σημεία της πατούσα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και σας μεταφέρει σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Το παραπάνω σχήμα σας δείχνει 7 σημεία τα οποία όταν διεγείρονται, θα σας βοηθήσουν να αναπνέετε πιο εύκολα, να μειώσετε το στρες και να ελέγξετε τις εποχιακές αλλεργίες.

Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη, απλά πατήστε και κρατήστε πατημένη για πέντε δευτερόλεπτα, κάθε μία από αυτές τις επτά περιοχές.

1. Ενεργοποιεί τα ιγμόρεια με πίεση στα δάκτυλα των ποδιών: θα ανοίξει τους φραγμένους κόλπους και κοιλότητες του σώματος.
2. Ενεργοποιεί την υπόφυση με πίεση στο κέντρο του μεγάλου δακτύλου: διεγείρει την έκκριση ορμονών που ελέγχουν το σύστημα του στρες.
3.Ενεργοποιεί το θύμο αδένα με πίεση στην άνω εσωτερική άκρη της πατούσας: ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
4. Ενεργοποιεί το στήθος, τους πνεύμονες και τους βρόγχους με πίεση στο κέντρο της πατούσας: οδηγεί σε απελευθέρωση της συμφόρησης.
5. Ενεργοποιεί το ηλιακό πλέγμα και το διάφραγμα με πίεση στο μέσο της πατούσας: μειώνει το στρες και χαλαρώνει την αναπνοή.
6. Ενεργοποιεί τα επινεφρίδια με πίεση ακριβώς πάνω από το κέντρο του ποδιού κοντά στο εσωτερικό άκρο: ελέγχει την παραγωγή της βασικής ορμόνης του στρες της κορτιζόλης και συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής. Παράλληλα διεγείρει την έκκριση αδρεναλίνης, η οποία αυξάνει τα επίπεδα ενέργειάς σας που συχνά εξαντλούνται από τα συμπτώματα της αλλεργίας.     7. Ενεργοποιεί την ειλεοτυφλική βαλβίδα με πίεση στη κάτω εξωτερική άκρη του ποδιού: ρυθμίζει τη παραγωγή της βλέννας.

Η πίεση σε αυτά τα σημεία θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην εξισορρόπηση της ροής της ενέργειάς σας και την προώθηση της γενικής ευεξίας.

Share